Kinderfestival in Remy

STAD ZET MET WOONZORGCENTRUM ALS LOCATIE VOOR RODE HOND IN OP CONTACT TUSSEN JONG EN OUD

Rode Hond, het populaire cultuurfestival voor de hele familie, is gisteren onder grote belangstelling van start gegaan. Nog tot en met zondag staan er meer dan 200 activiteiten op het programma met woonzorgcentrum Remy als opmerkelijk epicentrum. De openingsparade was meteen een schot in de roos dankzij de ganzenstoet en de voorstelling van het Rode Hond-lied.

Rode Hond is ondertussen aan de 11de editie toe, maar aan populariteit moet het kinderfestival absoluut niet inboeten. Dat bleek gisteren al tijdens het openingsfeest in woon- en zorgcentrum Remy waar het meteen dolle pret was voor jong en oud dankzij de hilarische ganzenstoet. Dat het festival zwaar inzet op het contact tussen kinderen en senioren bleek al tijdens de voorstelling van het gloednieuwe Rode Hond-lied dat samen gezongen werd door de kinderen van de Abdijschool uit Vlierbeek en enkele bewoners van Remy.

Senioren fleuren helemaal op

"We zetten deze editie inderdaad zwaar in op de interactie tussen jong en oud en net daarom hebben we voor Remy als uitvalsbasis gekozen. Niet alleen omdat het woonzorgcentrum pal in het centrum ligt en dus gemakkelijk bereikbaar is voor minder gegoede gezinnen, maar ook omdat de senioren echt opfleuren door omringd te zijn door zoveel jong geweld. Bovendien zijn er meer dan 80 activiteiten in Remy alleen en de meeste zijn bovendien ook nog eens volledig gratis", zegt cultuurschepen Denise Vandevoort (sp.a).

Schminken en goochelacts

Vlak voor het woonzorgcentrum was het alvast aanschuiven om rondjes te maken op de draaimolen en langs het terras had het grote 'vier op een rij'-spel al meteen succes. Maar ook in het woonzorgcentrum zelf zijn er verschillende ruimtes aan activiteiten en workshops gewijd: kinderen kunnen zich laten schminken, samen met de oudjes aan hun conditie werken, meedoen aan goochelacts en een 'Rode Hond'-kapsel laten zetten in het kapsalon. Elke ochtend staat er om 10.30 uur in Remy ook een ludieke bingo op het programma die in goede banen wordt geleid door theatergezelschap 'Het Ongerijmde' en zal onder meer Doortje van FC De Kampioenen zondag de presentatie op zich nemen.

Nog 15 andere locaties in stad

Remy vormt dus de pleisterplek bij uitstek, maar naast het festivalcentrum zijn er nog vijftien andere locaties in de stad waar men kan kiezen uit meer dan 200 activiteiten. De zalen van 30CC worden hoofdzakelijk gereserveerd voor theater en concerten en in cinema ZED zal onder meer de 'Grote Vriendelijke Reus' getoond worden. In stadsbibliotheek Twee Bronnen komt onder meer de Holsbeekse schrijfster Kim Crabeels vertellen uit haar populaire boek 'Meneer blokvis zoekt een liefje' (vandaag om 14 en om 16 uur). Tot slot is in het M-Musuem een speciaal gezinsparcours uitgewerkt in functie van de tentoonstelling 'Op zoek naar Utopia'.

Meer info over het volledige programma via www.rodehond.be.

Zowel de bewoners van woonzorgcentrum Remy als de kinderen van de Abdijschool in Vlierbeek zingen het gloednieuwe Rode Hond-lied uit volle borst mee.
Kenny Hennens Zowel de bewoners van woonzorgcentrum Remy als de kinderen van de Abdijschool in Vlierbeek zingen het gloednieuwe Rode Hond-lied uit volle borst mee.
Kenny Hennens
Kenny Hennens
Kenny Hennens


Video