Kinderen mogen Leuven Kermis openen

Het jonge volkje kan niet wachten tot het lintje doorgeknipt is, en ze de attracties op mogen.
[Foto Vertommen Het jonge volkje kan niet wachten tot het lintje doorgeknipt is, en ze de attracties op mogen.
Goed, het was gisteren de eerste schooldag - dat weten we intussen wel. Maar het was ook de openingsdag van Leuven Kermis!

Dirk Vansina, schepen van Feestelijkheden, ontving vrijdag meteen een grote groep kinderen in het stadhuis. "Zoals elk jaar nodigen we kinderen uit om samen met ons de kermis plechtig te openen", vertelt Vansina. "Zij krijgen een klein presentje en mogen mee in de stoet lopen. Deze keer worden we trouwens niet alleen door de fanfare Volharding vergezeld, maar ook door Mickey, Minnie, Olaf (sneeuwman van Frozen, red.), Pikachu en drie minions! De stoet zal dus niet onopgemerkt blijven."


Om 19.15 uur hield de stoet halt aan de Ballon der Vriendschap, waar het lintje officieel doorgeknipt werd onder het goedkeurende oog van het schepencollege. Daarna kon iedereen zich uitleven op de 64 attracties. "Dt jaar zijn er twee nieuwe: de G-Force en Crazy Dance. Benieuwd wie van de collega's zich aan een ritje waagt", lacht Vansina.


Leuven Kermis bestaat intussen al 1.126 jaar. Dit jaar blijven de attracties staan tot en met woensdag 20 september. (ADPW)