Kerstmarkt verhuist naar stadspark

WERKZAAMHEDEN DWINGEN ORGANISATIE  EENMALIG NAAR NIEUWE LOCATIE

De Leuvense Kerstmarkt verhuist van het Ladeuzeplein en het Herbert Hooverplein naar het stadspark. De organisatoren van het grootste Leuvense evenement van het jaar, dat dit jaar overigens 30 kaarsjes uitblaast, worden tot die maatregel gedwongen door de werkzaamheden op het Hooverplein.

Groot nieuws in de Leuvense evenementenwereld. De Leuvense Kerstmarkt wordt dit jaar niet georganiseerd op het Ladeuzeplein en het Herbert Hooverplein. De organisatoren hebben beslist om te verhuizen naar het Sint-Donatuspark, beter gekend als het stadspark van Leuven. "We moeten wel verhuizen want op het Hooverplein gaan dit najaar grote werkzaamheden van start. Dat heeft tot gevolg dat het onmogelijk is om standen te plaatsen op het plein waar al vele jaren een deel van de Leuvense Kerstmarkt staat", zegt organisator Dirk Pinte.

Kleiner = geen optie

De organisatie moest dus op zoek naar een nieuwe locatie of kiezen voor een kleinere kerstmarkt die enkel op het Ladeuzeplein zou plaatsvinden. Dat zag organisator Dirk Pinte niet zitten en al zeker niet omdat de Leuvense Kerstmarkt dit jaar dertig kaarsjes uitblaast. Een feesteditie in mineur door werkzaamheden vond Dirk Pinte absoluut geen optie. "De stad Leuven stelde voor om de Leuvense Kerstmarkt te organiseren op verschillende locaties in de stad. Dat zagen wij absoluut niet zitten. Het zou de ziel uit ons evenement halen. Daarom gingen we op zoek naar een nieuwe locatie en die hebben we gevonden in het Sint-Donatuspark."


De verhuizing is weliswaar eenmalig. "Het is inderdaad niet de bedoeling om het Hooverplein en het Ladeuzeplein definitief achter ons te laten als locatie voor de Leuvense Kerstmarkt. We verhuizen dus voor één editie en omdat we dertig jaar bestaan, hebben we van de nood een deugd gemaakt. Het stadspark leent zich bijzonder goed om er een feestelijke editie van te maken. We zijn van plan om de feeërieke toer op te gaan. Zo willen we werken met thema's. Om slechts één voorbeeld te geven: Tiroler aan de kiosk in het stadspark. Het wordt een extra gezellige editie, zoveel is zeker. Er komt ook bijzondere aandacht voor ambachten."

Toch magie op Ladeuze?

Toch blijft het Ladeuzeplein ook tijdens de dertigste editie een rol van betekenis spelen. De organisatoren willen er nog geen details over kwijt maar het Ladeuzeplein zal ondergedompeld worden in een magische sfeer. "Pas na de zomer komen we met meer nieuws wat dat betreft", zegt organisator Dirk Pinte. "Ik kan wel al bevestigen dat er een magische en feeërieke gloed zal hangen boven het Ladeuzeplein. Het belooft een betoverende belevenis te worden."


De Leuvense Kerstmarkt vindt dit jaar plaats van donderdag 7 tot en met woensdag 20 december. Organisator Dirk Pinte kijkt nu al uit naar event. "De Leuvense Kerstmarkt is één van de oudste van ons land en staat garant voor sfeer. Als organisatie gaan we er dit jaar nog meer dan anders werk van maken dat de bezoekers veertien dagen lang kerstplezier kunnen beleven in Leuven."


Meer info op www.leuvensekerstmarkt.com