Imec-toren krijgt concurrentie

De bekende toren van imec krijgt concurrentie. De KU Leuven begint in 2020 aan de bouw van Leuven Bioscience, een toren van 12 verdiepingen hoog. Daarmee blijft het nieuwe gebouw op Campus Arenberg wel lager dan de toren van imec maar het zal wel mee de Leuvense skyline bepalen.
Een 3D-beeld van het toekomstige onderzoekscentrum voor biotechnologie in Leuven.
Architectura Een 3D-beeld van het toekomstige onderzoekscentrum voor biotechnologie in Leuven.

Goed nieuws voor de onderzoekers en de studenten van de departementen biologie, biofysica en biochemie. Voorlopig zijn zij nog gehuisvest in oudere gebouwen in Arenberg maar daar komt verandering in. De KU Leuven heeft plannen om een splinternieuw gebouw op te trekken op Campus Arenberg. Het gaat om een nieuwbouw van 12 verdiepingen hoog met een totale oppervlakte van 27.000 vierkante meter. ‘Leuven Bioscience’ zal een indrukwekkend gebouw worden en steekt ei zo na de bekende toren van imec naar de kroon maar die laatste blijft toch nog hoger. Toch zal ‘Leuven Bioscience’ mee de Leuvense skyline gaan bepalen vanaf 2022. De werkzaamheden beginnen in 2020. De KU Leuven investeert 48 miljoen euro in het onderzoekscentrum voor biotechnologie. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.