Huis voor OmgevingsKwaliteit van start

Het Huis voor OmgevingsKwaliteit is zopas van start gegaan. De streekintercommunales Igemo, Haviland en Interleuven willen de lokale besturen van Vlaams-Brabant en het arrondissement Mechelen op die manier actief begeleiden en ondersteunen bij de uitvoering van hun ruimtelijke visie.
Intercommunales en lokale besturen zetten in op ruimtelijke kwaliteit.
Vertommen Intercommunales en lokale besturen zetten in op ruimtelijke kwaliteit.

Voor de organisatie van ‘ad hoK’ ondertekenden drie organisaties samen met Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck een engagementsverklaring. Peter De Bruyne (Igemo), Patrick Willems (Interleuven) en Stephan Verwee (Haviland) toonden zich bijzonder tevreden op het lanceringsevent in Cinema Zed in Leuven. Voor de ondertekening kregen de vertegenwoordigers van de betrokken organisaties onder meer de documentaire ‘Plannen voor Plaats’ te zien. Dat is een film van Nic Balthazar in opdracht van Team Vlaams Bouwmeester. De aanwezigen gingen nadien in debat met de Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck. Tot slot werd er ook een ‘brainstorm’ georganiseerd over thema’s zoals vergroening, verharding en verdichting in onze regio. Geen onbelangrijke thema’s want Vlaams-Brabant is een dichtbevolkte provincie.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.