Hotelschool VTI kookt met streekproducten

Foto Vertommen

Streekproducten Vlaams-Brabant vzw en de Hotelschool VTI Leuven slaan de handen in elkaar. De samenwerking werd gevierd met een menu op basis van streekproducten die de leerlingen van het 7de specialisatiejaar 'banketaannemer-traiteur' kookten voor een 80-tal genodigden. "De samenwerking past uiteraard binnen de opleiding en het leerplan van de school. Maar we zijn ook blij dat Hotelschool VTI Leuven een duurzame samenwerking wil aangaan met Streekproducten Vlaams-Brabant", zegt gedeputeerde Monique Swinnen. "Dit is voor onze school inderdaad een eerste stap", zegt Natasja Vanderstappen, technisch adviseur van Hotelschool VTI Leuven. "De leerlingen werken onder meer met Hagelands bruin brood met Brabantse kop, Vertrijkse sla en sabayon van Meerdael 'brut'."


(BMK)