Groen wil mee besturen met Dessers als lijsttrekker

Lijsttrekker David Dessers.
Foto Vertommen Lijsttrekker David Dessers.
Groen trekt met David Dessers (44) als kopman naar de gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2018. De oppositiepartij is klaar om met een verjongde ploeg Leuven mee te besturen. "Onze stad snakt naar een nieuwe politiek. Het is tijd voor de volgende generatie", aldus de gloednieuwe lijsttrekker.

Als het aan Groen ligt dan waait er na de gemeenteraadsverkiezingen een nieuwe wind door de stad. De partij die vandaag zetelt in de oppositie schoof gisteren in Hal 5 in Kessel-Lo David Dessers als kopman naar voren. De veertiger maakt er geen geheim van dat Groen vanaf 2019 mee aan het roer wil staan in de stad.

Tijd voor nieuw hoofdstuk

"Leuven wordt nu al 24 jaar bestuurd door dezelfde coalitie. Niemand zal ontkennen dat die haar verdiensten heeft, maar aan dat tijdperk komt een einde. Het politieke terrein ligt open en nu kunnen echt keuzes gemaakt worden voor een duurzame en rechtvaardige toekomst", vindt Dessers. "Het is tijd voor een nieuwe generatie en een nieuw hoofdstuk. Onze stad snakt naar verandering, naar een andere politiek. En daar staat Groen garant voor. In 2012 koos 15,5% van de Leuvenaars voor onze partij. We willen het volgend jaar nog beter doen en onze verantwoordelijkheid opnemen in het stadsbestuur."


Conclusie: Groen heeft ambitie en stapt met een jonge doch niet onervaren ploeg naar de kiezer. Kopman Dessers krijgt de steun van gemeenteraadslid Lies Corneillie op nummer twee. "De uitdagingen zijn groot. De klimaatdoelstellingen, betaalbaar wonen, duurzame mobiliteit, leven in diversiteit... Het kan anders", aldus Lies Corneillie. Nummer drie wordt Thomas Van Oppens gevolgd door Eva Platteau op vier. Toon Toelen staat op de vijfde plaats. Opvallend is dat Groen deze keer niet kiest voor een vrouw, al zal Fatiha Dahmani de lijst wel duwen. Daarmee is PVDA Leuven -met Line De Witte als kopvrouw- de enige partij die in de stad met een vrouw als lijsttrekker naar de kiezer gaat in oktober 2018. (BMK)