Goed nieuws over langverwachte fietsspiraal

Er is goed nieuws over de fietsspiraal in Leuven die stevige vertraging heeft opgelopen door het faillissement van de aannemer. Na de zomer zou de langverwachte fietsspiraal eindelijk in gebruik worden genomen.
De fietsspiraal aan het station van Leuven is een verhaal van lange adem maar het zal uiteindelijk in orde komen.
Vertommen De fietsspiraal aan het station van Leuven is een verhaal van lange adem maar het zal uiteindelijk in orde komen.

De verhaal van de fietsspiraal in Leuven is –helaas- uitgegroeid tot een soap in verschillende bedrijven. In de laatste aflevering liep het project vertraging op door een aannemer die failliet was gegaan. Sindsdien bleef het even stil over de fietsspiraal maar ondertussen is er opnieuw beweging in het dossier. “De werkzaamheden kunnen opnieuw hervat worden”, laat schepen Carl Devlies (CD&V) optekenen. Er ontbreekt immers nog een tussenstuk dat uitgeeft op het hellende vlak aan het oude seinhuis. “Door het faillissement van de aannemer kon deze ‘missing link’ niet worden afgewerkt. De stad Leuven heeft nu een nieuw bestek uitgeschreven en op vrijdag 1 maart zal de nieuwe aannemer gegund worden.” Een mooie stap vooruit in het aanslepende dossier maar daarmee is de langverwachte fietsspiraal nog geen feit. “We verwachten dat fietsers na de zomervakantie de fietsspiraal in gebruik kunnen maken”, besluit schepen Carl Devlies.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


Video