Geen gezellige kerst op Arenbergplein...

Het Arenbergplein in Heverlee is dit jaar niet de meest gezellige locatie om de kerstsfeer te beleven…De kerstverlichting is defect en zal deze kerstvakantie niet meer branden. De stadsdiensten hebben de lampjes in de kerstboom gehangen. “De verlichting moet volledig vernieuwd worden maar daar is nu geen tijd meer voor”, zegt schepen van Openbare Werken Dirk Robbeets (sp.a).
De kerstboom is het enige ‘feestelijke’ lichtpuntje op het Arenbergplein.
Vertommen De kerstboom is het enige ‘feestelijke’ lichtpuntje op het Arenbergplein.

Gezellige kerstverlichting is essentieel voor de kerstsfeer. Iedereen is het daar over eens maar daar hebben de mensen die geregeld op het Arenbergplein in Heverlee passeren geen boodschap aan. Het plein is niet bepaald de meest gezellige locatie om de kerstsfeer te beleven en dat is te wijten aan de defecte kerstverlichting. Schepen van Openbare Werken Dirk Robbeets (sp.a) betreurt het dat het Arenbergplein een beetje in het duister is gehuld. “De kersverlichting is defect. De stadsdiensten hebben als alternatief wel lampjes gehangen in de kerstboom. Er is een aanbesteding gedaan voor nieuwe verlichting maar daar hebben we deze kerst uiteraard niets aan. We hadden ook nog extra verlichting kunnen hangen in de bomen maar dat ziet de Groendienst niet echt zitten. Dat zou nefast zijn voor de gezondheid van de bomen. Maar het komt dus in orde, helaas niet voor deze kerst.”

Oppositiepartij N-VA bleef niet bij de pakken zitten en ging zelf nog lampjes hangen op het Arenbergplein. Gemeenteraadslid Friede Aerts (N-VA) kreeg daarvoor de hulp van onder meer Lorin Parys (N-VA). “Bij kerst hoort gezellige kerstverlichting. Hopelijk komt het volgend jaar wel in orde maar het blijft jammer dat de omwonenden van het Arenbergplein het zonder gezellige verlichting moeten stellen dit jaar”, aldus de N-VA-fractie.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Marc Ronsmans

    het is altijd hetzelfde, Heverlee valt steeds uit de boot. Groot Leuven zeggen ze dan?