Fietser met kind in karretje knalt tegen auto

Een 45-jarige fietser is woensdag om 8 uur op de Aarschotsesteenweg in Wilsele tegen een personenauto geknald. Aan de fiets hing een karretje met daarin de zesjarige dochter van de fietser. Het meisje bleef ongedeerd, maar haar vader raakte ernstig gewond aan zijn hand. 

De fietser reed op het fietspad in de richting van Leuven. Uit de tegenovergestelde richting kwam een personenauto aangereden die linksaf wilde slaan, de parking van een bedrijf op. De automobilist kreeg een seintje van een buschauffeur die stilstond richting Leuven dat hij voorrang kreeg. Door de bus zag de autobestuurder de fietser niet aankomen. Op het fietspad kwam het tot een aanrijding. De achterruit van het voertuig werd door de klap volledig verbrijzeld. 

De fietser bleek een stuk van zijn vinger verloren te hebben. Het slachtoffer werd met een ziekenwagen overgebracht naar het UZ Gasthuisberg. Een patrouille haastte zich even later met het teruggevonden vingerkootje naar het ziekenhuis. Het kon echter niet meer worden aangehecht. 

Illustratie PZ Leuven
Vertommen Illustratie PZ LeuvenReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.