Erepenning voor burgemeester Louis Tobback (sp.a)

Burgemeester Louis Tobback (sp.a) is bezig aan zijn laatste kilometers als burgervader en daar hoort na 24 jaar trouwe dienst ook een eerbetoon bij. Gisteren kreeg de nietsvermoedende Louis Tobback een erepenning van de KU Leuven tijdens de academische zitting ‘Adellijk Wonen’ in het kader van het Arenbergfestival. 
Burgemeester Louis Tobback (sp.a) krijgt uit handen van rector Luc Sels een erepenning van de universiteit.
Vertommen Burgemeester Louis Tobback (sp.a) krijgt uit handen van rector Luc Sels een erepenning van de universiteit.

“We eren Louis Tobback voor de jarenlange goede samenwerking”, zegt rector Luc Sels van de Leuvense universiteit. “Als burgemeester van dé universiteitsstad van Vlaanderen had hij een zeer nauwe band met onze instelling. Leuven Mindgate, de wetenschapsparken, studentenhuisvesting of de ruimtelijke inbedding van de KU Leuven…Het zijn slechts enkele van de thema’s waarrond Tobback steeds een constructieve partner was voor onze universiteit. Naast de erepenning biedt de KU Leuven Tobback ook het peterschap van het boek ‘die Cronyke van Brabant’ aan. Dat boek is een wiegendruk uit 1497 die de KU Leuven recentelijk kon verwerven uit een privécollectie.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.