DJ Eddy op pensioen... MET EEN FEESTJE!

AL ZAL DE DRAAITAFEL NOOIT HELEMAAL WEG ZIJN

DJ Eddy met Sammy Moore tijdens zijn feestje.
Marc Baert DJ Eddy met Sammy Moore tijdens zijn feestje.
In café Onder Den Toren werd afgelopen zaterdag een stevig feestje gebouwd voor DJ Eddy (62). De bekende plaatjesdraaier uit Kessel-Lo vierde zijn verjaardag én zijn pensioen. "Ik ben al 49 jaar bezig, en nu is het tijd om enkel nog dingen te doen die ik graag doe. Stoppen met draaien? Niet helemaal, maar de tijd van de beroemde ambtenarenfuif in de AB ligt wel achter me."

DJ Eddy is een begrip in Leuven - en ver daarbuiten. Het aantal koppels uit de regio die hun openingsdans onder zijn oog tot een goed einde brachten, is niet meer te tellen. Zelf weet Eddy Bruers, zoals hij in het echte leven heet, het ook niet meer na al die jaren. "Het zijn er veel, heel veel", klinkt het. "Maar ik kan daar echt geen getal op plakken." Eddy is ondertussen dan ook al 49 jaar aan de slag als DJ. Een carrière om 'u' tegen te zeggen, noemen ze dat dan. En om dat te vieren, werd er afgelopen zaterdag stevig gefeest in café Onder Den Toren in Wilsele.


"Die showcase met muzikale gasten kwam er eigenlijk omdat ik op pensioen ga, en omdat ik op 3 mei mijn 63ste verjaardag vier", vertelt Eddy. "Ik nodigde enkele muzikale vrienden uit om te komen zingen. De Joorzangers, Carl Durant, Sammy Moore, Kris Aron, Joe Edwards, Daniel, Nicky en Rocking Moustache: allemaal artiesten die ik heb leren kennen tijdens mijn lange carrière. De meesten heb ik zelf ontdekt, en sommigen hebben nummers opgenomen in mijn studio. Kris Aron bijvoorbeeld, die momenteel enkele nieuwe nummers heeft. Het was een geweldig feest."

DJ Eddy hield er na al die jaren duidelijk een hem typerend handgebaar aan over.
Vertommen DJ Eddy hield er na al die jaren duidelijk een hem typerend handgebaar aan over.

Gezondheid

Hoewel DJ Eddy officieel op pensioen gaat, zal de muziek niet helemaal uit zijn leven verdwijnen. "Ik ga enkel nog doen wat ik echt graag doe", klinkt het. "Ik zal dus nog wel muziek spelen, maar niet meer zo intensief als in mijn topjaren. Ik ga geregeld nog plaatjes draaien voor senioren en als er zich iets leuks aandient, dan zal ik dat niet laten liggen. Maar de tijden waarin ik als DJ op de ambtenarenfuif in de Brusselse AB stond, liggen achter me. Ik moest er na vijf jaar mee stoppen wegens gezondheidsredenen. Binnenkort ben ik trouwens opnieuw vijftien weken buiten strijd door een medische ingreep - ik krijg een nieuwe knie. Daarna hoop ik wel opnieuw actief te zijn als DJ, maar dus niet meer zo vaak als vroeger."


DJ Eddy kan alvast terugblikken op een rijkgevulde carrière. "Een mens staat er niet bij stil, maar ik ben inderdaad al 49 jaar actief als DJ", klinkt het. "Dat is een behoorlijk lange periode. Mijn topjaren liggen achter me. Ik denk met veel plezier terug aan de ambtenarenfuiven in Brussel. Dat was de moeite... Een mooie tijd. Ach, ik ben nu bijna 63 jaar jong en we hebben alweer een mooi feestje gebouwd voor mijn pensioen. Ik hoop trouwens dat mijn muzikale vrienden in de toekomst wat meer aandacht van de mensen zullen krijgen. Ze zijn altijd eenvoudig gebleven en werken hard voor hun muziek. Toch krijgen ze niet altijd de aandacht die ze verdienen, terwijl andere artiesten met minder talent met de bloemen gaan lopen. Mijn motto is dan ook altijd geweest: doe gewoon en blijf jezelf."

Baert Marc
Baert Marc