De Lijn voert straattoneeltjes op aan busperrons

Directeur Johan Van Looy met één van de straatartiesten.
Foto Vertommen Directeur Johan Van Looy met één van de straatartiesten.
De Lijn heeft een sensibiliseringsactie met straattheater opgestart die reizigers ertoe moet aanzetten voorzichtig te zijn aan het busstation op het Martelarenplein.

In het verleden werden al meerdere reizigers in de drukte aangereden door een bus. "Begin april begonnen we gesprekken met onze chauffeurs over de situatie aan de perrons", zegt directeur Johan Van Looy. "Enkele weken geleden brachten we kleurrijke markeringen aan op de grond in het busstation en er loopt ook een simulatiestudie, die binnen twee maanden klaar moet zijn. Via die studie bekijken we of de veiligheid verhoogd kan worden door alle bussen in eenzelfde richting te laten rijden."

Babbelbox

Maar ook de reizigers dragen volgens De Lijn een verantwoordelijkheid en daar worden ze sinds deze week aan herinnerd. "Iedereen die het busstation kent, weet dat het er bij momenten bijzonder druk is", vervolgt Van Looy. "Tijdens de spits passeren er 350 bussen en duizenden reizigers. Het is dus belangrijk dat iedereen goed uitkijkt. Daar wijzen we de mensen op via straattheater, auditieve boodschappen en flyers. Wie een idee heeft om de veiligheid te verhogen, mag dat ook laten weten via de weblink www.facebook.com/delijn, of via de Babbelbox die op 8 en 9 mei in het station staat. Wie de beste ideeën indient, mag nadien mee rond de tafel zitten." (KBH)