Buurtcomité WijKriekenbos organiseert kunstroute voor goede doel

Vertommen

Herverleenaar Bert Gooris (27) lijdt aan de spierziekte Duchenne. Hoewel hij zijn dagen in een rolstoel doorbrengt, laat hij de moed niet zakken. Dit weekend organiseert hij samen met het buurtcomité WijKriekenbos een kunstroute door die Heverleese wijk. In verschillende huizen kan je terecht om te genieten van kunst in allerlei vormen. Oorspronkelijk wilde het buurtcomité deelnemen aan de Warmste Week van Studio Brussel, maar de buren gaven de voorkeur om iets te doen voor Bert Gooris. Die zag de opbrengsten liever naar het Rondoufonds voor Duchenneonderzoek vloeien.


"De kunstroute met de K van Kriekenbos stelt zowel werken van internationale kunstenaars als mensen uit de Kriekenboswijk zelf ten toon", zegt Gooris. "Er zal niet enkel kunst in de vorm van schilderijen, tekeningen, foto's, aangeboden worden, er zijn ook zijn vele muzikale vormen aanwezig voor het publiek. Ik sta er in een infostand over de ziekte, met steunkaarten en eigen kunstwerken."


Je kunt het fonds ook steunen door zondag langs te komen aan de Duchenne-Toog, waar er een hapje en een drankje klaar staan en steunkaarten te koop zijn. Meer info op de facebookpagina en op wijkriekenbos.webnode.be. (SVDL)