Boete voor dronken 'Pico'

Walter Michiels (55) heeft vrijdag zijn kat naar de politierechter gestuurd. Hij stond er terecht voor openbare dronkenschap.
Walter Michiels in januari aan de rechtbank van Leuven.
Kim Aerts Walter Michiels in januari aan de rechtbank van Leuven.

Michiels, beter bekend als Pico Coppens uit F.C. De Kampioenen, stond er opnieuw terecht voor openbare dronkenschap. Michiels werd op 1 maart in Leuven in niet zo nuchtere toestand aangetroffen op straat. Daarvoor kreeg hij van de politierechter een boete van 208 euro. Volgende maand wordt de gewezen acteur opnieuw in de politierechtbank verwacht voor feiten van openbare dronkenschap in Leuven op 24 juli. De Leuvense strafrechter stelde op zijn beurt vorige maand nog een psychiater aan die Michiels moet onderzoeken. Samen met een kompaan stal hij vorig jaar in Leuven acht nummerplaten, drie terrastafels, een paraplu en een gsm. Begin dit jaar zou hij ook nog iemand bedreigd hebben. De rechter wil meer duidelijkheid omtrent de geestestoestand van Michiels met het oog op behandeling en recidive. Die zaak gaat verder op 13 maart volgend jaar. 
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • eddy inghels

  help die mens

 • WALTER AERTS

  Laat VTM er een serie van maken zoals de pfaffs ,De Pico in Leuven ,succes verzekerd !!! En met een deel van de winst kunnen ze de Pico "MISSCHIEN" een beetje helpen.

 • Stijn Mertens

  @Michael Dimers : Pico/WalterMichiels is duidelijk een ziek mens. Moeten wij als maatschappij niet proberen om zieke mensen te helpen ? Dat wil niet automatisch zeggen dat we het gedrag van een zieke mens zonder meer over ons heen moeten laten komen, maar hem helpen om te leven zonder zichzelf en anderen te beschadigen, dat moet toch kunnen ?

 • niko de groot

  Het gezicht van een gekende Albanese crimineel wordt onherkenbaar gemaakt in de gazet . Walter Michiels , gewoon een mens die hulp nodig heeft , heeft schijnbaar geen recht op privacy . Waar zit de geroemde privacy commissie .

 • Roland Louf

  Vaststelling en geen verwijt= samenleving en overheid is niet bij machte zwakke medeburgers zoals Pico te helpen -Spijtig genoeg hetzelfde met wees en probleemkinderen !de meesten zijn niet gewapend om te functioneren in de maatschappij!!!!!