Bizar ongeval aan parking Ladeuze

De bejaarde bestuurder vergiste zich waarschijnlijk van pedaal en gaf gas in plaats van te remmen. Hij reed met zijn auto tegen de verhoogde rand en kantelde om.
Vertommen De bejaarde bestuurder vergiste zich waarschijnlijk van pedaal en gaf gas in plaats van te remmen. Hij reed met zijn auto tegen de verhoogde rand en kantelde om.
Een 86-jarige man uit Lubbeek is zaterdag rond 10 uur met zijn auto op zijn zij beland aan de inrit van parking Ladeuze. De bestuurder moest door de brandweer bevrijd worden. De parking was anderhalf uur afgesloten.

De tachtiger reed bij het binnenrijden van de parking aan het Ladeuzeplein tegen zijn voorligger. Hij raakte daarbij de verhoogde rand, waardoor zijn auto omkantelde aan de bestuurderszijde. Naar alle waarschijnlijkheid vergiste de man zich van pedaal en wou hij remmen bij het binnenrijden, maar gaf hij extra gas. De tachtiger was niet meer in staat om op eigen krachten uit zijn auto te kruipen. De brandweer moest de achterruit stukslaan om zo van binnenuit de passagiersdeur te openen. Op die manier kon de man uit zijn auto gelift worden. Hij werd nog ter plaatse onderzocht door een dokter, maar de man bleek niets te mankeren. De bestuurster van de aangereden auto, een 49-jarige vrouw uit Holsbeek, bleef ongedeerd. Er kwam een takelwagen aan te pas om de inrit van de parking opnieuw vrij te maken. Rond 11.30 uur was alles opgelost. (KAR)

De brandweer moest de achterruit van de auto inslaan om de bestuurder uit zijn benarde positie te bevrijden.
Vertommen De brandweer moest de achterruit van de auto inslaan om de bestuurder uit zijn benarde positie te bevrijden.