Bert Longin klaar voor World Solar Challenge

Racepiloot Bert Longin doet op 8 oktober een gooi naar de wereldtitel op de World Solar Challenge in Australië.
Repro Vertommen Racepiloot Bert Longin doet op 8 oktober een gooi naar de wereldtitel op de World Solar Challenge in Australië.
Bert Longin doet op 8 oktober een gooi naar de wereldtitel op de World Solar Challenge in Australië. De ervaren racepiloot neemt al voor de tweede keer deel aan de wedstrijd voor wagens op zonne-energie. "De nieuwe snufjes en de ervaring van Bert Longin zijn grote troeven", klinkt het bij het Punch Powertrain Solar Team.

Het Punch Powertrain Solar Team -met 21 studenten van de KU Leuven in de rangen- is naar eigen zeggen klaar om vanaf 8 oktober de strijd aan te gaan in de 3.000 kilometer lange race tussen Darwin en Adelaide. "De Punch 2-solarwagen is voorzien van de meest geavanceerde technologieën. Zo bevestigden we op de zonnewagen bijvoorbeeld zonnecellen die ook gebruikt worden voor satellieten. Naast die nieuwe snufjes is de ervaring van Longin een grote troef van het team. Het staat vast dat we voor een zware race staan. Zo is er geen airconditioning aan boord om energie en gewicht te sparen. De temperatuur in de wagen kan oplopen tot 50 graden Celsius. Gelukkig zijn de piloten goed voorbereid", klinkt het hoopvol. Op de vorige editie van de World Solar Challenge eindigde het Leuvense team als vijfde. Bert Longin heeft er echter een goed in oog in dit jaar. "Heel het jaar door werd er hard gewerkt om de zonnewagen van de nodige upgrades te voorzien om zo een nog betere score neer te zetten. De nieuwe wagen en het team zijn geduchte concurrenten voor 's werelds grootste universiteiten", klinkt het. (BMK)