Automobilist vlucht op besneeuwde, gladde wegen met 200 km per uur voor politiecontrole

Enkele agenten controleren een wagen. (archiefbeeld)
Vertommen Enkele agenten controleren een wagen. (archiefbeeld)
De Leuvense politie heeft zaterdagavond tijdens wegcontroles 481 bestuurders aan een ademtest onderworpen. Daarvan hadden er twaalf te veel gedronken. Van één van hen werd het rijbewijs onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken. Deze bestuurder probeerde er bij het zien van de controlepost met hoge snelheid vandoor te gaan. De man kon na een korte achtervolging worden klemgereden.

De 62-jarige man uit Herent zal het zeker voor de rechter mogen uitleggen. Hij merkte een controlepost op die op de Tiensesteenweg stond en maakte rechtsomkeer en reed de Meerdaalboslaan op. Een patrouille in een anoniem voertuig zette de achtervolging in en deed de bestuurder teken hen te volgen naar een tweede controlepost even verder. De bestuurder leek dat te doen, maar reed dan plotseling met hoge snelheid de oprit van de snelweg op. Op dat ogenblik was het wegdek glad en de zichtbaarheid beperkt door sneeuwwater. Toch werden snelheden gehaald tot bijna 200 km/uur. De vluchtende bestuurder verliet de snelweg ter hoogte van de Brusselsesteenweg en kon daar worden klemgereden. Daarbij reed hij ook nog tegen een politiewagen. De man legde een positieve ademtest af. De vrouwelijke passagier was onder de indruk van het gebeuren, de bestuurder daarentegen was alleen bezorgd over de schade aan zijn auto.

Tijdens de controles werden ook nog twee wagens tegengehouden waarvan de technische keuring vervallen was. Twee bestuurders die reden met een voorlopig rijbewijs, werden eveneens geverbaliseerd. Tenslotte werden ook nog twee processen-verbaal opgesteld voor drugsbezit.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Stefanie, Fanny Verhuysen

  Dimitri, rijden boven invloed kan ook dpdelijk zijn.

 • ANN LIMBOS

  De wijsheid komt precies NIET met de jaren !

 • guido vermeyen

  Inderdaad, zoveel sneeuw, zelden gezien.

 • Eddy Vermeulen

  En nog altijd zijn er van die zatlappen die het aandurven om als ze weereens te veel gezopen hebben om achter het stuur te kruipen.

 • Jef Heffens

  Rijbewijs voor enkele jaren intrekken en 10.000 euro boete.