Agressieve twintiger eindigt nachtje uit in cel

Een 23-jarige man uit Overijse die duidelijk onder invloed was, werd vrijdagochtend even voor 5 uur opgesloten, nadat hij in het centrum van de stad de middelvinger had opgestoken naar twee vrouwelijke politie-inspecteurs en zich vervolgens fel verzette tijdens de daarop volgende identiteitscontrole. 

De twintiger weigerde zijn identiteitskaart te overhandigen aan de agentes en zette het op een lopen. De agentes konden hem evenwel inhalen, maar daarop probeerde de kerel hen te slaan. Met behulp van een patrouille die in bijstand was gekomen, kon de agressieve twintiger geboeid worden. De vrouwelijke agente van deze extra patrouille kreeg tijdens de interventie ook nog een klap van de man uit Overijse waarbij haar bril werd beschadigd. Ook een politietrui van één van de agentes naar wie de middenvinger werd opgestoken, werd beschadigd. De kosten voor bril en trui zullen op de twintiger worden verhaald. Hij krijgt er een proces-verbaal voor opzettelijke slagen aan een agent in functie bovenop.

Illustratie PZ Leuven
Vertommen Illustratie PZ LeuvenReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.