Ad Wouters maakt nieuw beeld van stichter Kruidtuin

Kunstenaar Ad Wouters bij het beeld van Giele, de stichter van de Kruidtuin.
Foto Vertommen Kunstenaar Ad Wouters bij het beeld van Giele, de stichter van de Kruidtuin.
Beeldhouwer Ad Wouters is druk in de weer met een bijzonder werk in de Leuvense Kruidtuin. Het gaat om een replica van een beeld van de stichter van de Kruidtuin, dat tien jaar geleden gestolen werd.

De uit Nederland afkomstige kunstenaar is al vele jaren actief in onze regio, en legt momenteel de laatste hand aan een bijzonder beeld. "Het gaat om een beeld van Jean Francois Giele dat tien jaar geleden gestolen werd uit de Kruidtuin in Leuven", zegt Wouters. "Ik maak nu een nieuw exemplaar van dat beeld."

Pad van Ad

Wouters tekende in het verleden al voor meerdere beelden op openbare plaatsen. Zo is hij vooral bekend voor zijn houtsnijwerk, dat te bewonderen is in onder meer Heverleebos en Meerdaalwoud. Daar maakte hij verschillende beelden uit afgestorven eiken. Via de speciale route 'Pad van Ad' kan je al die kunstwerken bezichtigen. Ad Wouters is voorts ook de kunstenaar die in 2009 het beeld 'Nico' maakte, ter nagedachtenis van de 22-jarige motorrijder Nico Devroye, die om het leven kwam in een ongeval op de Naamsesteenweg in Blanden. (BMK)