96 Romeo's verklaren evenveel Julia's hun liefde

Jeffrey Vansuyt en Ivana Vranjes van de Trivial Muffins Theatre Association, de eerste Romeo en Julia in een rij van 96.
Foto Ponsaerts Jeffrey Vansuyt en Ivana Vranjes van de Trivial Muffins Theatre Association, de eerste Romeo en Julia in een rij van 96.
De Leuvense Stadsschouwburg heeft afgelopen weekend haar 150ste verjaardag gevierd, en nodigde voor die gelegenheid Romeo en Julia uit.

Het hele weekend lang stonden de deuren van het historisch cultuurgebouw aan de Bondgenotenlaan open voor bezoekers. Die konden een rondleiding achter de schermen volgen, maar ook genieten van onder meer het 'bal populaire', waarbij gedanst kon worden tussen de oude decorstukken van de schouwburg.


Omdat de schouwburg er op 3 september 1867 mee opende, greep het huidige 30cc ook terug naar Shakespeares 'Romeo en Julia'. In een 24 uur durende marathon brachten liefst 96 verschillende koppels - zowel amateurs als professionals - om het kwartier hun eigen versie van de legendarische balkonscène. Jeffrey Vansuyt en Ivana Vranjes van de Trivial Muffins Theatre Association kregen als eerste 'Romeo en Julia' in het rijtje alvast veel applaus. Zij brachten hun versie van de balkonscène overigens met de originele Engelse tongval. (SPK)