880 bezoekers op Zwembaddagen

Tijdens de jaarlijkse Zwembaddagen zette de stad Leuven haar bezoekers in de bloemetjes. “In het stedelijk zwembad van Kessel-Lo genoten 880 sportievelingen van gratis activiteiten en lekkere traktaties. Zo proberen we meer mensen aan het bewegen te krijgen”, vertelt schepen van Sport Erik Vanderheiden (CD&V).
Schepen van Sport Erik Vanderheiden (CD&V) bij de winnaars van de tekenwedstrijd.
Vertommen Schepen van Sport Erik Vanderheiden (CD&V) bij de winnaars van de tekenwedstrijd.

Traditioneel organiseert de stad Leuven tijdens de derde week van november de Zwembaddagen. In totaal namen 880 zwemliefhebbers deel aan de activiteiten. “De week werd afgetrapt met een lekkere traktatie voor de senioren. Na een deugddoende zwembeurt werden zij getrakteerd op taart en koffie. Zo’n 50 senioren namen hieraan deel. Tijdens het speelzwemmen leefden ruim 360 kinderen zich uit op een groot waterspringkasteel. Achteraf kon iedereen zich opnieuw opwarmen met een lekkere hotdog. De meest succesvolle activiteit was, net zoals de voorbije jaren, het ontbijtzwemmen. Liefst 470 personen begonnen hun welverdiende zondag met een frisse duik en heerlijke koffiekoeken aan het water. Bij de Zwembaddagen hoort ook de traditionele tekenwedstrijd. Kinderen tot 12 jaar konden een kleurplaat aanvragen en naar eigen smaak inkleuren. 255 kinderen brachten een ingekleurde kleurplaat binnen en kregen allemaal een badeendje en een lolly mee naar huis”, besluit schepen Erik Vanderheiden (CD&V).

De stad Leuven mocht zo'n 900 bezoekers verwelkomen in het zwembad van Kessel-Lo tijdens de Zwembaddagen.
Vertommen De stad Leuven mocht zo'n 900 bezoekers verwelkomen in het zwembad van Kessel-Lo tijdens de Zwembaddagen.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.