79 fietsers op de bon

Het fietsteam van de Leuvense politie gooide donderdag tijdens een controleactie 79 fietsers en 46 automobilisten op de bon. 
Politiecontrole op fietsverlichting in Leuven.
Vertommen Politiecontrole op fietsverlichting in Leuven.

Het fietsteam slingerde 14 fietsers die al fietsend aan het telefoneren waren op de bon. Ook 21 fietsers die in een voetgangerszones rondreden, kregen een proces-verbaal evenals 33 fietsers die in een verboden richting fietsten. Tenslotte werden ook nog elf fietsers die zonder fietslicht in het donker reden geverbaliseerd. Maar de fietsende inspecteurs hadden ook aandacht voor automobilisten die in overtreding waren. 36 autobestuurders die met de gsm aan het oor rondreden, werden aan kant gezet en geverbaliseerd. En tien personen die geen autogordel droegen, kregen ook een proces-verbaal. De bestuurster van een auto die rondreed met vier kinderen in het voertuig waarvan geen enkel de gordel droeg, kreeg een uitgebreid proces-verbaal.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.