15 maanden cel met uitstel voor hardnekkige potloodventer

Een hardnekkige 59-jarige potloodventer uit Steenokkerzeel is veroordeeld tot 15 maanden cel. De straf is met uitstel als G.D. zich verder laat begeleiden. 
Het stadspark in Leuven.
Vertommen Het stadspark in Leuven.

De vijftiger verscheen sinds eind 2014 wel 100 keer met zijn broek op de enkels op verschillende openbare plaatsen. Zijn geliefkoosde buurten waren het stadspark van Leuven en het Universitair Sportcentrum daar en het park van Tervuren. De vijftiger nam telkens zijn auto met zijn fiets in. Eenmaal ter plekke bond hij een bandana rond zijn hoofd om nietsvermoedende voorbijgangers te verrassen. Ook minstens zes minderjarigen waren slachtoffer van de exhibitionist. De man betwistte dat hij bewust minderjarigen uitkoos maar dat veegde de rechter van tafel. ““Hij kon er niet van uitgaan dat hij op die openbare plaatsen enkel meerderjarige jonge vrouwen zou aantreffen.” 

In therapie

De man is ondertussen in therapie bij een seksuologe. Er zouden geen nieuwe feiten meer gekend zijn. Een deskundige onderzocht de man en stelde vast dat zijn persoonlijkheid gekenmerkt wordt door hyperseksualiteit. De vijftiger moet tevens een boete van 600 euro en hij wordt voor vijf jaren ontzet uit zijn rechten. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.