100 kinderen trappen penalty's op OHL

Leuk als je kan scoren met Logan Bailly in doel, niet?
Foto VPL Leuk als je kan scoren met Logan Bailly in doel, niet?
OHL en OCMW Leuven hebben een honderdtal kansarme kinderen de dag van hun leven bezorgd. De kids tussen 6 en 12 jaar oud brachten een bezoek aan de Leuvense tweedeklasser en mochten zelfs penalty's trappen met de OHL-keepers. "Leuk om te scoren met Logan Bailly in doel", zegt de 10-jarige Achmed.

Liefst één op vier kinderen in het centrum van Leuven leeft in armoede. Ze groeien op in een gezin waar onvoldoende budget is om aan het sportleven deel te nemen. Om de Leuvense sportverenigingen te motiveren hun aanbod toegankelijker te maken voor deze kinderen organiseren OCMW Leuven en voetbalclub Oud-Heverlee Leuven tijdens de paasvakantie een voetbalweek. Gisteren was een hoogdag voor de 100 deelnemers want er stond een bezoek aan voormalig eersteklasser OHL op het programma. Hoogtepunt was ongetwijfeld de sessie penalty's trappen met de keepers van OHL in doel. Voor de 10-jarige Achmed liep dat goed af want hij wist te scoren tegen niemand minder dan Logan Bailly, de nummer één van OHL. "Het was leuk om een goal te maken tegen Bailly. Ik ben supporter van OHL. Mijn papa is vroeger nog voetballer geweest in Algerije. Hij heeft me geleerd hoe ik een penalty moet trappen."


Voor OCMW-voorzitter Herwig Beckers (CD&V) liep de penalty minder goed af want hij miste zijn schot op doel. Toch was de voorzitter bijzonder blij dat OHL en OCMW de kinderen de dag van hun leven konden bezorgen. "Tijdens het bezoek aan OHL leren de kinderen ook wat respect, teamgeest en ambitie betekenen. We zijn als OCMW bijzonder blij dat OHL niet vergeet dat een club ook een maatschappelijke functie heeft."


Johan Vanneck, verantwoordelijk voor de sociale projecten bij OHL, regelde voor de kinderen ook een 'meet&greet' met de veldspelers van de club en kon fier aankondigen dat de inzamelactie voor kleding een groot succes is geworden. "We hoopten op zo'n honderd kledingstukken maar we hebben de kaap van 200 overschreden. OHL schonk elke deelnemer van het bezoek aan de club ook een splinternieuwe training. Als club willen wij iets terugdoen voor de mensen die het minder gemakkelijk hebben in onze samenleving. OHL heeft een hart voor iedereen." (BMK)