'Meat City' is eerste steakhouse-restaurant

Uitbater Kevin Vanderauwera met zijn collega's tijdens de opening van Meat City.
Foto Vertommen Uitbater Kevin Vanderauwera met zijn collega's tijdens de opening van Meat City.

Wie graag vlees eet, kan vanaf vandaag voor het eerst in Leuven in een echte steakhouse terecht. 'Meat City' is gelegen in de Parijsstraat op de vroegere locatie van platenwinkel JJ Records. De 31-jarige zaakvoerder en Leuvenaar Kevin Vanderauwera wil vooral mikken op 30-plussers die niet alleen graag tafelen, maar ook nog eens willen genieten van een lekker glaasje. "Ik ben een enorme fan van de typische Amerikaanse steakhuizen en ik ben mijn inspiratie vooral in New York gaan halen, al is onze inrichting toch wat meer ontspannen en lichter. Wat speciaal is, is de open keuken. Zo kunnen klanten zelf ervaren hoe hun vlees wordt klaargemaakt", zegt Vanderauwera die ook nog restaurant Etoile d'Or op het Martelarenplein uitbaat. "Onze specialiteiten zijn de Argentijnse steak, de Simmenthal en de Rib Roast. Dat laatste is een steak van de Schotse Angus en de mensen kunnen kiezen uit 400, 800 of zelfs 1.200 gram. Maar niet enkel de vleeseter kan bij ons terecht, want we bieden ook dagelijks verse pasta's aan en we serveren eveneens oesters en mosselen. Alles wordt vers gemaakt en is budgetvriendelijk."


'Meat City' is elke dag open vanaf 11.30 tot 23 uur, behalve maandag. Tot 1 uur 's nachts kan je er in een 'jazzy-sfeer' te genieten met de betere whiskeys, gins, rums en vodka's. (KHK)