"Laat rugzakken niet onbeheerd achter op jaarmarkt"

De Leuvense jaarmarkt zal vandaag weer duizenden bezoekers naar de binnenstad lokken. De politie waarschuwt ervoor om geen rugzakken en/of tassen onbeheerd achter te laten.


De populaire braderie is traditioneel een hoogtepunt in de activiteitenkalender. Dit jaar staan er onder meer optredens van Sammy Moore en Willy Sommers op het programma. Gezien de drukte in de stad, moet de politie enkele veiligheidsmaatregelen nemen. Zo wordt er aangeraden om rugzakken en tassen niet onbeheerd achter te laten. "We willen vermijden dat we de jaarmarkt onnodig moeten ontruimen", zegt Stephanie Gille van de politie. "Op sommige delen van het parcours worden geen fietsen toegelaten, omdat het te druk zal zijn, zelfs met de fiets aan de hand. We raden hondenbaasjes aan om hun huisdier thuis te laten, want de drukte is niet aangenaam voor een beest. De politie is aanwezig om gauwdieven op te sporen, maar we raden iedereen aan ook zelf op zijn spullen te letten."


Nog dit: er rijden vandaag amper bussen in het centrum. De stad blijft wel bereikbaar via het station en haltes op de ring. (BMK)