Ga naar de mobiele website
^ Top

"Ik heb hem nodig om naar dialyse te gaan"

NIERPATIËNT DEBORAH (27) DOET OPROEP AAN DIEVEN VAN HAAR ELEKTRISCHE STEP

Deborah Marie Bennaets doet een oproep aan de dieven om haar elektrische step (foto links) terug te geven.
Vertommen Deborah Marie Bennaets doet een oproep aan de dieven om haar elektrische step (foto links) terug te geven.
Dieven zijn in de nacht van woensdag op donderdag aan de haal gegaan met de elektrische step van Deborah Marie Bennaets (27) uit Heverlee. "Ik heb reuma en nierfalen. Ik gebruik ze dan ook om drie keer per week naar de dialyse te gaan in het Gasthuisbergziekenhuis. Dat doe ik al vijf jaar. Nu moet ik met de bus gaan, maar dat erg moeilijk omdat je na dialyse best ziek kan zijn", aldus Deborah.

"Ik zat binnen bij een vriend in de Boulevardstraat in Heverlee en mijn elektrische step stond aan de voordeur, op twee meter van ons af. Toen ik omstreeks 4 uur buiten ging kijken, was de step verdwenen. Dat moet tussen woensdagavond 23.30 uur en donderdagochtend 4 uur gebeurd zijn. De step was nochtans vastgemaakt met een stuurslot, maar dat mocht blijkbaar niet baten", klinkt het bij de 27-jarige Deborah.

Vertommen

Ziek op de bus

Daardoor zit de vrouw nu wel met een groot probleem. "Ik heb reuma en een nierfalen. Ik gebruik de step dan ook om drie keer per week naar de dialyse te gaan in het Gasthuisbergziekenhuis. Dat doe ik nu al vijf jaar. Nu moet ik met de bus gaan, maar rijden met het openbaar vervoer is erg moeilijk omdat je na dialyse best ziek kan zijn. En zomaar een nieuwe step kopen is niet evident", vertelt Deborah, die ook online al een oproep lanceerde om het rijtuig terug te krijgen. "Als je hem in een dronken bui meegenomen hebt, zet hem dan gewoon ergens in de buurt terug, alsjeblieft."


Ondertussen heeft Deborah de diefstal aangegeven bij de lokale politie. Zij voeren het onderzoek naar de diefstal. Waarom iemand de step heeft meegenomen, is vooralsnog onduidelijk. "De persoon die hem heeft gestolen gaat er zonder sleutels en oplader waarschijnlijk ook vrij weinig mee kunnen", klinkt het nog. De diefstal doet denken aan de gestolen scootmobiel van Thuisacteur Kwinten Van Heden. Tijdens een repetitie met zijn toneelgroep werd die gestolen, maar een oproep in deze krant leverde een gouden tip. Een buurtbewoner had de scootmobiel enkele straten verder gevonden. Het vehikel werd wellicht gedumpt door dronken voorbijgangers die er niets beter op vonden dan het voertuig zomaar mee te nemen. Door de gouden tip kreeg Kwinten, Stijn De Belder uit 'Thuis', op zijn 33-jarige verjaardag 'zijn mooiste verjaardagscadeau ooit'. Heeft iemand de step van Deborah gezien? Dan kan je altijd contact opnemen met de Leuvense politie of met Deborah zelf op het e-mailadres deborahbennaets7@gmail.com. Je zou haar er een groot plezier mee doen.Meld een bug