Ga naar de mobiele website
^ Top

"Arno, we zijn allemaal fier op jou"

RUIM 700 MENSEN NEMEN AFSCHEID VAN JEUGDSPELERTJE OHL (13)

In het midden van de bomvolle aula werd een grasmat gelegd.
Vertommen In het midden van de bomvolle aula werd een grasmat gelegd.
Zo'n 700 mensen hebben vrijdagnamiddag afscheid genomen van Arno Lannoo. De 13-jarige jeugdspeler van OHL overleed vorige week aan de gevolgen van een complexe hersentumor. Een grote delegatie jeugdspelers van OHL kwam gekleed in het wit een laatste groet brengen aan hun ploegmakkertje. In het midden van de aula werd een groene grasmat met witte lijnen aan de zijkant gelegd.

Arno was een graag geziene jongen. De aula's van Begrafenissen Pues in Winksele waren dan ook eigenlijk te klein voor het massaal toegestroomde volk. Met 700 waren ze. De mensen moesten zelfs tot buiten staan. Onder hen ook enkele OHL-spelers. De broers en A-kernspelers Nick en Jordy Gillekens hadden een goede band met Arno. Zij namen met tranen in de ogen afscheid van een misschien wel toekomstig collega-voetballer.

Het bidprentje van Arno.
Vertommen Het bidprentje van Arno.

Gekke Hollanders

Tijdens de afscheidsplechtigheid nam Annelies, een Nederlandse vrouw, het woord. Zij is een goede vriendin van de familie. "De laatste jaren zijn erg zwaar geweest. Maar ze doen al die vorige jaren niet teniet. Ik herinner me dat je zo'n goede voetballer was. Op je derde had je al zo'n fantastische trap. Je vond ons zelfs zo leuk dat je samen Koninginnedag met ons vierde. En toen wij, gekke Hollanders, bij jullie op bezoek kwamen in Loonbeek, waren jullie met de hele familie uitgedost in het oranje. Dát was het bewijs dat wij welkom waren bij jullie", klonk het.

Een delegatie jeugdspelers van OHL kwam, gekleed in het wit, ook afscheid nemen van hun ploegmakkertje.
Vertommen Een delegatie jeugdspelers van OHL kwam, gekleed in het wit, ook afscheid nemen van hun ploegmakkertje.

Muisstil

De emotionele getuigenissen volgden elkaar in sneltempo op. De volgende in het rijtje was Louise, het kleine zusje van Arno. Zij richtte het woord rechtstreeks tot haar broer. "Arno, jij hebt mij geleerd recht te staan als ik val. Jij hebt altijd voor mij gezorgd, zoals een grote broer dat hoort te doen. Jij hebt gevochten tegen kanker. Uiteindelijk heb je niet gehaald, maar wij zijn allemaal fier op jou". Muisstil werd het na deze warme woorden.


Ook de scouts van Arno, waarvan hij de totemnaam 'geliefde pongo' had gekregen, en de groep Fourcast, waarvan één van de leden nog jeugdtrainer was van Arno, deden meer dan hun duit in het zakje. Arno werd vorige week tijdens OHL-Lierse herdacht met het nummer You'll Never Walk Alone. Het werd al heel gauw duidelijk dat Arno deze lijdensweg nooit alleen heeft moeten bewandelen.


Na de afscheidsplechtigheid volgde de teraardebestelling. Die vond in intieme familiekring plaats in Pécrot.Meld een bug