Liberation Garden krijgt subsidie van 187.500 euro

Het Chinees Paviljoen
Mine Dalemans Het Chinees Paviljoen
Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Koen Van den Heuvel (CD&V) heeft het museumproject ‘Liberation Garden’ geselecteerd als één van de 80 klimaatprojecten. Dat levert een subsidie op van 187.500 euro.

Het nieuwe belevingscentrum aan het Chinees Paviljoen opent in 2020-2021 de deuren. Hier zal de geschiedenis van de garnizoensstad tot leven worden gebracht met een speciale focus op de bevrijding tijdens WOII en de start van de legendarische operatie Market Garden. Het Chinees Paviljoen wordt een belevingsgerichte toeristische attractie, een nieuwbouw hiernaast wordt het museum met een eigen herdenkingstuin.

Er werd een subsidie aangevraagd via het programma ‘Lokale Klimaatprojecten’. “Dankzij deze steun wordt een cruciale stap gezet om de ambitie waar te maken om een voortrekkersrol te spelen in Limburg op het vlak van duurzaamheid en energiezuinig bouwen”, klinkt het bij de gemeente.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


Video