Sportclubs baten cafetaria Jo Baetens uit

Sportclubs kunnen voortaan zelf de cafetaria van sporthal Jo Baetens openhouden. Dat heeft de gemeenteraad beslist.

In april werd het contract met de vorige uitbaters stopgezet na meerdere klachten. Zo stond de televisie afgesteld op Franstalige kanalen en werden bezoekers ook steevast in het Frans aangesproken. Voorts waren er tijdens Bal à la Carte schermutselingen.

De gemeente wil de cafetaria nu naar de achterkant van de sporthal verplaatsen. Om die periode te overbruggen, mogen sportclubs zelf achter de toog staan. "Onder meer de damesvolleybalploeg maakt van die overeenkomst gebruik", zegt schepen van Sport Filip Van Ginderdeuren (Open Vld). "Zo is er ook meer controle in de buurt. Het is de ideale manier om de sporthal en het sportcafé te laten herleven."

Oppositiefractie N-VA-Lennik² is het niet eens met die beslissing. "Is dit wel toegelaten?", vroeg raadslid Erik O zich af. "Café-uitbaters zijn btw-plichtig. En is het aan de sportclubs om sociale controle uit te voeren?" Schepen Van Ginderdeuren benadrukte dat sportclubs btw-plichtig zijn vanaf een jaarlijks inkomen van 25.000 euro. (MEN)Video