Septemberfestival met grote namen uit cultuurwereld

De School van Gaasbeek ontvangt dit weekend het kruim van de Vlaamse cultuursector. Onder meer acteurs Gene Bervoets en Clara Cleymans zakken af.

Het gaat intussen al om de vierde editie van het Septemberfestival. Dit jaar bouwt de School van Gaasbeek verder op de ontmoeting tussen 'ervaring' en 'vernieuwing'. "Vrijdag starten we met drie danssolo's", zegt Hugo De Greef van de School van Gaasbeek. "Zaterdag presenteren de residenten van onze school hun werken. 's Middags staan er verschillende workshops op de planning, 's avonds lezen Tiny Bertels, Gene Bervoets en Clara Cleymans teksten voor uit de poëziebundel 'Restanten' van Jan Fabre. De slotdag staat volledig in het teken van poëzie, met verschillende vertellingen van dichters."


Voor het eerst vraagt de organisatie toegangsgeld voor het evenement. De dagprijs bedraagt 10 euro, voor een festivalpas betaal je 25 euro. "We moeten onze financiën in balans houden", klinkt het. Alle optredens vinden plaats op de vernieuwde speelplaats van de School van Gaasbeek. Gemeentediensten waren de voorbije weken druk in de weer om de laatste details af te werken. Meer info op www.schoolvangaasbeek.eu. (MEN)