OCMW-raadslid schenkt twintig dvd's aan bibliotheek

OCMW-raadslid Wim Durang overhandigt de stapel films aan bibliothecaris Els Cleymans.
Foto Mozkito OCMW-raadslid Wim Durang overhandigt de stapel films aan bibliothecaris Els Cleymans.
OCMW-raadslid Wim Durang (LennikKwadraat) heeft twintig dvd's geschonken aan de lokale bib. Die kocht Durang met de zitpenningen die hij als politicus kreeg.

"Sinds 2015 ontvang ik zitpenningen voor officiële vergaderingen van de gemeente Lennik", legt Durang uit. "Per zitting is dat 205 euro bruto. Met dat geld heb ik een pakket dvd's ter waarde van ongeveer 200 euro gekocht. Ik denk wel dat de bibliotheek die kan gebruiken."


Durang liep al langer met dat plan rond. "Deze bijdrage is een protestactie tegen de beslissing van het gemeentebestuur om 15.000 euro te besparen op de aankoop van boeken en dvd's. Cultuur heeft een belangrijke rol in onze samenleving, en films verruimen de geest en blik van de kijker."


Bibliothecaris Els Cleymans is uiteraard blij met de schenking. Want ondanks de tanende populariteit van dvd's, blijken ze het in Lennik nog goed te doen. "Oudere mensen snuisteren vaak door de stapel dvd's, en met deze gift wordt onze collectie nog uitgebreider. Dat kan ik alleen maar toejuichen." (MEN)