Gemeenteraad legt eed af tijdens installatievergadering

Een stukje Lennikse geschiedenis: Hendrik Schoukens is de allereerste Groen-schepen van de gemeente.
Mozkito Een stukje Lennikse geschiedenis: Hendrik Schoukens is de allereerste Groen-schepen van de gemeente.
De nieuwe bestuurscoalitie van burgemeester Irina De Knop (Open VLD) kan officieel aan de slag gaan. Maandagavond vond de installatievergadering plaats. De volledige gemeenteraad legde zijn eed af.

Burgemeester De Knop kan beginnen aan het tweede volledige ambtstermijn. Voor het eerst in de geschiedenis heeft Lennik een groene schepen: Hendrik Schoukens. Hij wordt onder meer geflankeerd door schepenen Johan Limbourg (Open Vld) en Heidi Elpers (CD&V). N-VA-Lennik Kwadraat kwam met 31,4 procent van de stemmen als winnaar uit de stembusslag, maar moet toch tevreden zijn met een plaats op de oppositiebanken. Burgemeester De Knop wil toch de partij betrekken bij het Lenniks bestuur. “Onze nieuwe meerderheid reikt expliciet haar hand naar alle gemeenteraadsleden”, aldus De Knop. “We zijn fier dat we deze prachtige gemeente naar een mooie toekomst mogen leiden. Lennik verdient om die reden ook vertegenwoordigers die verder kijken dan hun eigen belang, die ambitieus en positief zijn om Lennik naar 2030 te brengen.”

Geert De Cuyper, boegbeeld van N-VA-Lennik Kwadraat, legt de eed af in handen van gemeenteraadsvoorzitter Koenraad Ameys.
Mozkito Geert De Cuyper, boegbeeld van N-VA-Lennik Kwadraat, legt de eed af in handen van gemeenteraadsvoorzitter Koenraad Ameys.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.