Eerste elektrische laadpaal staat op de Markt

Milieuschepen Heidi Elpers (derde van rechts) stelt de laadpaal voor in aanwezigheid van het schepencollege en vertegenwoordigers van Eandis.
Foto Mozkito Milieuschepen Heidi Elpers (derde van rechts) stelt de laadpaal voor in aanwezigheid van het schepencollege en vertegenwoordigers van Eandis.
Op de Markt in Lennik werd gisteren de eerste laadpaal voor elektrische auto's voorgesteld. Wie er gebruik van maakt, mag meteen ook gratis parkeren.

Lennik is één van de vele gemeenten die het burgemeestersconvenant ondertekenden, wat wil zeggen dat de CO2-uitstoot tegen 2020 met twintig procent moet dalen. De plaatsing van de laadpaal kadert dan ook in die doelstelling. "We hebben er lang op moeten wachten", zegt milieuschepen Heidi Elpers (CD&V). "Ons land telt ook slechts 4.300 elektrische wagens, oftewel 0,5 procent van alle voertuigen. Dat is ontzettend weinig. De plaatsing van deze laadpaal is dan ook slechts het begin van een reeks maatregelen. We moeten ook de aankoop van elektrische wagens aantrekkelijker maken. In samenwerking met Eandis maken we ook werk van nog een nieuwe laadpaal. Voorts zijn we ook bezig met de uitwerking van oplaadpunten voor elektrische fietsen." Waar die tweede paal en het oplaadpunt komen, is evenwel nog niet duidelijk. (MEN)