Motorcompartiment van auto vat vuur op bezoekersparking Volys Star

De brandweer hoefde, dankzij de snelle tussenkomst van enkele werknemers, alleen nog maar na te blussen.
Hans Verbeke De brandweer hoefde, dankzij de snelle tussenkomst van enkele werknemers, alleen nog maar na te blussen.
Een man uit Mechelen die donderdagvoormiddag bij Volys Star, de specialist in gevogelteproducten uit Lendelede, verwacht werd, kan straks niet meer met z’n eigen wagen huiswaarts. Het voertuig, een Volvo V50, vatte immers vuur op de bezoekersparking van het bedrijf, kort nadat de man was gearriveerd.

Medewerkers van de administratie merkten het vuur onder de motorkap op en sloegen alarm. “Enkele technici kwamen toegesneld met poederblussers en slaagden erin de vlammen te doven en zo te voorkomen dat de brand zou uitbreiden”, zegt Carlos D’Haene, de conciërge van het bedrijf. “Na verloop van tijd arriveerde ook de brandweer, vanuit de posten Lendelede en Ledegem. Eén van de blussers wrikte met een koevoet de motorkap open, zodat er kon nageblust worden. Andere voertuigen in de omgeving liepen geen schade op. Ook de burelen van het bedrijf, vlakbij de plaats waar de Volvo V50 geparkeerd stond, bleven gevrijwaard. “Er moet ergens een technisch mankement geweest zijn”, zegt de bestuurder van de wagen. “Tijdens het rijden had ik het gevoel dat mijn turbo het niet meer deed. Mijn Volvo was negen jaar oud, maar werd altijd goed onderhouden. Wat er nu precies is misgelopen, weet ik niet.”

De brandweer hoefde, dankzij de snelle tussenkomst van enkele werknemers, alleen nog maar na te blussen.
Hans Verbeke De brandweer hoefde, dankzij de snelle tussenkomst van enkele werknemers, alleen nog maar na te blussen.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.