Dronken motorrijder voor rechter na dodelijk ongeval

De motorfiets kwam tegen een stenen duiker tot stilstand. Motorrijder Geoffrey A. liep zware verwondingen op, maar Kevin Maertens, die achterop zat, overleefde de klap niet.
Foto Lieven Samyn De motorfiets kwam tegen een stenen duiker tot stilstand. Motorrijder Geoffrey A. liep zware verwondingen op, maar Kevin Maertens, die achterop zat, overleefde de klap niet.
Met gemengde gevoelens trokken de nabestaanden van Kevin Maertens uit Harelbeke gisteren naar de politierechtbank. De 24-jarige beloftevolle kok stierf een jaar geleden bij een ongeval in Lendelede. De motorfiets, waarop hij als passagier zat, raakte van de weg af en belandde tegen een duiker. Bestuurder was Geoffrey A. (23) uit Kortrijk. Hij verklaarde aanvankelijk dat Kevin reed.

Kevin Maertens uit Harelbeke en Geoffrey A. uit Kortrijk reden in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 november op de motorfiets naar huis. Langs de Kortrijksestraat, tussen Lendelede en Sint-Katharina, verloor bestuurder A. om een nog onduidelijke reden de controle over zijn tweewieler. De motorfiets belandde in een gracht en botste tegen een duiker. De bestuurder raakte daarbij levensgevaarlijk gewond, zijn passagier stierf ter plaatse. In zijn eerste verklaring liet Geoffrey A. noteren dat niet hij maar wel Kevin reed op het moment van het ongeval. Geconfronteerd met de vriendin van het dodelijk slachtoffer, gaf hij enkele weken later toe dat hij gelogen had. Nog later ging hij bij de familie van Kevin langs om zijn excuses aan te bieden. Die werden aanvaard. Uit het onderzoek blijkt dat A. onder invloed van alcohol was. Hij liet 1,78 promille optekenen, wat overeenkomt met zo’n 8 glazen bier. Hij had ook drugs gebruikt, zij het in beperkte mate. De verkeersdeskundige achterhaalde dat de botsingssnelheid ongeveer 75 tot 80 kilometer per uur bedroeg. A. mocht op de bewuste plaats maar 50 kilometer per uur rijden, maar hij drukte wellicht de gaspedaal in net vóór het begin van de zone 70. “Mijn cliënt heeft oprechte spijt en wenste dat hij de klok kon terugdraaien”, sprak de advocaat van de beklaagde. “De situatie is echter onomkeerbaar. Wij kunnen alleen maar een passende bestraffing vragen, in de wetenschap dat A. deze vreselijke afloop nooit gewild heeft.” De rechter velt vonnis op 18 december.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.