Zonnewering wegens oververhit nieuw ontmoetingscentrum in Wanzele: 16.000 euro

Het nieuwe ontmoetingscentrum aan het speelplein in Wanzele kostte ongeveer 2 miljoen euro.
Koen Moreau Het nieuwe ontmoetingscentrum aan het speelplein in Wanzele kostte ongeveer 2 miljoen euro.
De gemeente Lede voorziet 16.000 euro om zonnewering aan te brengen in het nieuw gebouwde ontmoetingscentrum van Wanzele.

Dat gebouw blijkt door de enorme glaspartijen bij inval van de zon enorm snel op te warmen. Daarom zal aan de binnenzijde van het gebouw zonnewering worden aangebracht. Een keuze die architect en fractieleider Stijn Wille van oppositiepartij Open Lede doet fronsen. “Zonnewering is het efficiëntst aan de buitenzijde van het gebouw”, stelde die. Desondanks besliste de meerderheid toch om de zonnewering aan de binnenzijde van het gebouw te voorzien. Daartoe wordt 16.000 euro voorzien. De totale kostprijs van het gebouw bedraagt intussen ongeveer 2 miljoen euro.

Het nieuwe ontmoetingscentrum aan het speelplein in Wanzele kostte ongeveer 2 miljoen euro.
Koen Moreau Het nieuwe ontmoetingscentrum aan het speelplein in Wanzele kostte ongeveer 2 miljoen euro.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Stefaan Van Bouwel

    Werd de zonnewering voorzien en niet uitgevoerd of werd er nooit rekening mee gehouden in het ontwerp van het gebouw? Wat staat er in het verplichte EPB-verslag? Men zou beter wat geld investeren in de jeugdbewegingen ipv prestigeprojecten, nutteloze energie- en waterverspillende fonteinen, aanpassen van voorrangswegen omwille van betere doorstroming terwijl er op deze routes nooit files zijn, ...

Video