Wolix brengt op nieuwe cd ode aan Luc De Vos

De muzikanten van Wolix: Stijn en Dries Willockx, Gerd De Coensel, Karl Heyman en Davy De Wolf.
Foto Repro Moreau De muzikanten van Wolix: Stijn en Dries Willockx, Gerd De Coensel, Karl Heyman en Davy De Wolf.
Liefhebbers van Nederlandse pop- en rocksongs kunnen vanavond in GC De Volkskring kennismaken met de nieuwste pareltjes van Wolix uit Lede. Ze brengen er live hun nieuwste cd 'Tijzone' met als openingsnummer een eerbetoon aan Gorki-frontman Luc De Vos.

Muzikanten Stijn en Dries Willockx, Gerd De Coensel, Karl Heyman en Davy De Wolf slaagden er in om met 'Tijdzone' een indrukwekkende en gevarieerde cd ineen te steken met de gebruikelijke combinatie van alledaagse teksten en originele melodieën in de stijl van Gorki. "'Mensenvriend', de eerste song van onze elf nummers tellende cd, is een ode aan Luc De Vos", verklappen de muzikanten die zaterdagavond hun cd voorstellen tijdens de tweede editie van 'Neanderthalers' van vzw TiniTiaTief in Lede. Tijdens hun vijfjarig bestaan liet Wolix zich overigens ook al opmerken met 'Fileleed', de soundtrack voor de kortfilm Traffic Jam van Herzelenaar Piet Sonck en er was met 'Alles is krom' in 2002 ook al een EP.

Tot Morgen

Wie wil genieten van de nummers van Wolix met ondersteuning van een modern keyboard en gitaar, trompet, mondharmonica en bariton, maar ook wil proeven van humor, nieuwe nummers en gevestigde waarden van de Aalsterse groep 'Tot Morgen', is vanaf 19.30 uur welkom in cultuurcentrum De Volkskring in Lede. De optredens starten om 20 uur en tickets kosten 7 euro aan de kassa. De nieuwste cd van Wolix, geproducet door Francis Depuydt, is er na afloop te koop voor de prijs van 10 euro. (KMJ)