Wielrenner (76) sterft aan hartfalen tijdens cafékoers

Rode Kruis
Koen Moreau Rode Kruis
In het Oost-Vlaamse Lede is zaterdagnamiddag tijdens een cafékoers een 76-jarige deelnemer overleden na een hartfalen.

F.B. uit het Antwerpse reed na een lange tijd afwezigheid nog eens mee aan een wedstrijd in de reeks E en F. “Hij wou nog eens proberen of het ging”, vertelt Andy D’Hoker, voorzitter van de afgevaardigden van de Wielerbond. Het resultaat was dramatisch. Nochtans loste B. de groep al na enkele rondes. “Op het moment dat hij viel was hij al tweemaal gedubbeld en reed hij aan lage snelheid.” Hulpverleners van het Rode Kruis startten de reanimatie en riepen de hulp in van de 100 en een MUG-team. Ondanks alle inspanningen overleed de man ter plaatse. De wedstrijd werd daarop geannuleerd.

Later meer.
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Spier

  Waar ik woon passeren er ieder week-end zo'n een bende die denken dat ze nog 20jaar zijn en ene draait de andere op,sommige bij een halte vallen bijna van hun fiets.

 • eric maier

  Hij wilde nog eens proeven,bij wat hij altijd graag deed, niks mis mee. Een zeer spijtig voorval, maar beter zo dan in een rusthuis zitten weg te kwijnen. Het enige "positieve" hierin is dat hij bezig was iets te doen waar hij van hield, zijn passie. Moeilijk te begrijpen in het begin van de moeilijke periode die aanbreek voor familie, maar begrijpelijker naarmate de tijd vordert. Sterkte aan de familie.

 • Jean Battheu

  Ja silvére ik kan je geen ongelijk geven. Rip voor de man.

 • Johan Coppens

  Waarom mocht hij nog doorrekenen nadat hij gedubbeld was??? Als ze hem uit de koers hadden gehaald, zou hij het misschien overleefd hebben....

 • silvére Planckaert

  Fietsen is gezond...koersen ongezond ! Sterkte aan de familie.