Verrassende verkiezingsuitslag op Stella-Matutinacollege: jeugd lust CD&V niet, N-VA en Open Lede grote winnaars

Voor de jeugd worden N-VA, Open Lede en Groen de grootste partijen.
RV Voor de jeugd worden N-VA, Open Lede en Groen de grootste partijen.
In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen trokken de leerlingen van de derde graag van het Stella Matutinacollege naar het stemhokje om ervaring op te doen. De uitslag is verrassend.

Overwinnaar werd N-VA met 7 zetels onmiddellijk gevolgd door Open Lede (6 zetels) en Groen (5 zetels). CD&V (vandaag nog 8 zetels in de echte gemeenteraad) behaalde amper drie zitjes en dat was ook het resultaat voor De Coöperatie (Sp.a-blauw-wit) . Lede Vlaams en Zinvol (Vlaams Belang en onafhankelijken) sleepte één zitje in de wacht. Voorwaarts Lede en PVC (Partij van Carnavalist) haalden op het Stella-Matutinacollege de kiesdrempel niet.

Met deze uitslag is in theorie een krappe meerderheid van 13 op 25 zetels mogelijk wanneer N-VA en Open Lede samen gaan. Voor een comfortabele meerderheid kan in dit scenario best nog voor een derde partner naar keuze worden gekozen. Om N-VA of Open Lede buiten spel te zetten zouden steeds vier partijen nodig zijn. Afwachten of de resultaten van de jeugd overeenstemmen met de bolletjes die zondag in de echte stemhokjes worden gekleurd.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.