Vandalen bekladden Markizaatruïne met graffiti

De binnenzijde van het Markizaat is volledig aan het zicht onttrokken.
Koen Moreau De binnenzijde van het Markizaat is volledig aan het zicht onttrokken.
Het voorbije weekend werd de binnenzijde van de recent geconsolideerde Markizaatruïne in Lede beklad met graffiti. De daders konden ongestoord hun gang gaan aangezien je in de site onzichtbaar bent van buitenaf. Een situatie die N-VA al voor de zomer aanklaagde.

Gemeenteraadslid Jan Lievens (N-VA) riep tijdens de gemeenteraad voor de zomervakantie op om camerabewaking te voorzien. "Een slecht idee", reageerde burgemeester Roland Uyttendaele (CD&V). "Er zijn geen incidenten, de politie heeft geen capaciteit om de beelden te monitoren en gaf ons bovendien een negatief advies." N-VA was verbouwereerd door die reactie.

Consolidatie van 900.000 euro

"Voor een consolidatie wordt zonder discussie 900.000 euro uitgegeven, maar camera's die 6.355 euro kosten voorzien jullie niet. Onbegrijpelijk. Voorkomen is volgens mij nog altijd beter dan genezen", stelde Lievens. Na het graffiti-incident van het voorbije weekend wijzigt CD&V alvast haar eerder standpunt. "Ik laat het plaatsen van camera's opnieuw op de agenda van de gemeenteraad plaatsen", liet schepen van Openbare Werken Robert De Mulder al optekenen.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Guy Bekaert

    De heropbouw van de site ? ( een paar muren ) was een nutteloze investering die niets bijbrengt aan de bevolking . Het park op zich is genoeg en inderdaad gebeuren er verkeerde dingen vooral loslopende honden en baasjes zonder poepzakjes , aan de zitbanken ligt het soms vol met blikjes maar vooral sigarettenpeuken maar dit kan opgelost worden door sporadische controle . Laat het park een rust en ontspanningsplaats zijn voor de lokale bevolking .

  • steven abbeloos

    Schering en inslag, paar weekend geleden met vrouw en kind 30 min gaan wandelen in het park..... fietsers aan het crossen (nochtans fietsverbod) honden die loslopen, picknickers in de zone die enkel voorzien is voor eenden en zwanen, wiet aant het roken ter hoogte van kasteel. Het kon niet op en bij politie Lede moet je niet rekenen. Die reageren minachtend en spottend als je langs gaat op kantoor.