Tom De Man brengt jeugdsentiment met 'Nirvaana unplugged in...'

Zanger Tom De Man kreeg alvast veel lof na de try-out in Opwijk.
Foto Repro Eeckhout Zanger Tom De Man kreeg alvast veel lof na de try-out in Opwijk.
De nieuwe covergroep van Tom De Man uit Erpe, winnaar van The Voice in 2014, brengt zaterdagavond rockmuziek uit de jaren '90. Vanaf 20 uur brengt de groep gedurende 53 minuten songs en bindteksten van Nirvana's 'Unplugged in New York'-cd in GC De Volkskring.

"Ik speelde wel geregeld covers, maar een tijd terug kregen we het gekke idee om onze favoriete cd van Nirvana uit onze prille tienerjaren integraal te coveren. Puur jeugdsentiment eigenlijk, maar wel iets helemaal anders dan we gewoonlijk doen", lacht de zanger. De cd 'Unplugged In New York' werd ook geïntegreerd in de naam van de nieuwe covergroep.


"Als 'Nirvaana - let op de dubbele aa - Unplugged in...' kruipen we in de huid van onze jeugdhelden." Na een try-out voor de KVLV in Opwijk waren de reacties alvast veelbelovend.

Uitverkocht

"Het concept lijkt aan te slaan. Als de opkomst en de reacties dit weekend goed zijn, is er misschien meer mogelijk." Om te vermijden dat het 53 minuten durende optreden in GC De Volkskring in Lede in een mum van tijd werd uitverkocht, verkoopt de organiserende vzw Tinitatief dit keer geen kaarten in voorverkoop.

Rockfuif

"De toegangsprijs bedraagt 3 euro en wie in Nirvana t-shirt komt, kan rekenen op een gratis consumptie", geeft Wouter De Bruycker van Tinitiatief nog mee. Na het optreden is er overigens nog een stevige rockfuif met muziek uit de jaren negentig. "En ook dat zal stevig te worden", knipoogt Tom De Man.


(FEL)