Taxichauffeur speelt biljart met geparkeerde wagens: enorme blikschade

Een wagen werd tussen een andere geparkeerde wagen en een huisgevel gekatapulteerd.
RV Een wagen werd tussen een andere geparkeerde wagen en een huisgevel gekatapulteerd.

Op de baan van Smetlede naar Wetteren gebeurde zaterdagavond omstreeks 21.30 uur een spectaculair ongeval ter hoogte van Oud-Smetlede in Oordegem.

Een taxichauffeur die richting Smetlede reed, ging er - wellicht wegens onaangepast rijgedrag - uit de bocht. Daarop ramde hij een geparkeerde wagen en die werd op zijn beurt weg gekatapulteerd tegen een andere wagen. De taxichauffeur bleef ongedeerd, maar de schade aan de wagens was aanzienlijk.

Net als alle andere gemeentelijke wegen in Lede werd twee jaar geleden de snelheid op de brede rechte weg herleid tot 50 km/u. Weinig chauffeurs houden zich echter aan die beperking. Enkele maanden geleden gebeurde nog een gelijkaardig ongeval. Buurtbewoners zijn dan ook vragende partij voor snelheidsbeperkende maatregelen.

De schade aan de wagens was aanzienlijk.
RV De schade aan de wagens was aanzienlijk.
De taxi die richting Smetlede reed, ging uit de bocht toen de chauffeur de controle over het stuur verloor.
RV De taxi die richting Smetlede reed, ging uit de bocht toen de chauffeur de controle over het stuur verloor.
Een wagen werd tussen een andere geparkeerde wagen en een huisgevel gekatapulteerd.
RV Een wagen werd tussen een andere geparkeerde wagen en een huisgevel gekatapulteerd.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Joeri Cools

    Men mag nog zo voorzichtig zijn, ongevallen zijn nooit uit te sluiten, zeker wanneer men 12u per dag de openbare weg gebruikt als werkterrein.

  • Jarne Van Steendam

    Eerst en vooral ik was de bestuurder van de skoda tussen het huis en de camionette. De gevel van het huis is niet geraakt en de taxichauffeur kan onmogelijk uit de bocht gevlogen zijn aangezien het een rechte baan is.