Slachtoffers bijenvandalisme ontvangen 1.640 euro giften en kunnen werking heropstarten

Aan het 'boshuis' van Natuurpunt werden alle bijenkasten omgekieperd.
De Kruidige Bij Aan het 'boshuis' van Natuurpunt werden alle bijenkasten omgekieperd.
Het bijenadoptieproject dat Glenn Van Hille uit Sint-Niklaas opstartte toen hij het nieuws van het bijenvandalisme in Lede vernam, leverde 1.640 euro op.

Voor het schandalige bijenvandalisme, waarbij aan het boshuis van Natuurpunt in de Geelstervallei in Lede vorige week zes bijenkasten werden omgekieperd en 60.000 bijen verdronken, kenden Glenn en imkers Veerle Viane en Peter Daelman van de Kruidige Bij uit Buggenhout elkaar niet. “Ik las het nieuws op HLN.be en was het eigenlijk beu dat mensen wel commentaar en berichten plaatsen, maar geen enkele actie ondernemen. Ik besloot het gewoon te doen”, vertelt hij. 

Via het internationale crowdfundingplatform GoFundMe startte Glenn een inzamelactie op. “Dankzij de reacties en de talrijke donaties is mijn geloof in de mensheid hersteld”, lacht hij. Uiteindelijk zamelde Glenn 1.800 euro in. “Na aftrek van de door GoFundMe aangerekende kosten van 7,45 procent en 0,25 euro houden Veerle en Peter zo 1.641,91 euro over.” Ruim voldoende om zes nieuwe bijenvolken van ongeveer 200 euro per stuk aan te schaffen. “We zijn ongelofelijk dankbaar met de steun en hartverwarmende reacties die we kregen. Met wat overblijft zullen we bijenplanten kopen en planten in de omgeving van het boshuis in de Geelstervallei zodat ook andere imkers er iets aan hebben”, reageren Veerle en Peter. Het onderzoek naar de daders leverde voorlopig nog niks op.

Peter en Veerle dragen al verschillende jaren zorg voor hun bijen aan het 'boshuis' in Lede.
De Kruidige Bij Peter en Veerle dragen al verschillende jaren zorg voor hun bijen aan het 'boshuis' in Lede.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • FRANK ANCKAERT

    leuk dat te lezen