Open Lede wil zwerfvuilbrigade en beloningen voor zwerfvuilruimers

Vorige maand verzamelden een 60-tal vrijwilligers (niet allemaal op de foto) 800 kilogram zwerfvuil.
Koen Moreau Vorige maand verzamelden een 60-tal vrijwilligers (niet allemaal op de foto) 800 kilogram zwerfvuil.
De recente zwerfvuilactie die ter gelegenheid van de grote lenteschoonmaak werd georganiseerd, zorgde voor een spectaculair maar driest resultaat van 800 kilogram afval.

“Het is dan ook duidelijk dat er meer moet gebeuren”, stelt Open Lede-fractieleider Stijn Wille. De man zal daarom op de gemeenteraad donderdagavond voorstellen om een ‘zwerfvuilbrigade’ op te richten. “Laat ons een lokale groep zelfredzame burgers vormen die op geregelde basis het afval in hun buurt opruimen en mee betrokken worden in het uitwerken van een actieplan”, aldus Wille.

De man wil die burgers en verenigingen die de handen uit de mouwen steken ook belonen. “Als blijk van appreciatie kunnen bijvoorbeeld gemeentelijke cadeaucheques, Uitpas-punten of kortingen voor het gebruik van gemeentemateriaal en/of -infrastructuur worden voorzien.” Afwachten of meerderheidspartijen CD&V, Groen, De Coöperatie en in het bijzonder milieuschepen Bart Heestersmans (Groen) hier donderdagavond oren naar hebben.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.