Man die echtgenote doodstak na overspel dood aangetroffen in cel

rv
Demetrie H. (35), de man die verdacht wordt van de moord op zijn vrouw Nancy M. (33), is afgelopen nacht dood aangetroffen in zijn cel. Dat bevestigt het gevangeniswezen.

Gisteren werd Nancy M. uit het Oost-Vlaamse Oordegem (Lede) doodgestoken door haar man Demetrie H. Terwijl de kinderen van 11, 10 en 1,5 jaar boven lagen te slapen, stak hij haar in de hals. Daarna verwittigde de man zelf de hulpdiensten. Die konden alleen nog het overlijden vaststellen.

Nancy M. had opgebiecht dat ze haar echtgenoot eerder die dag bedrogen had. Volgens vrienden was dat lang niet de eerste keer en was Nancy M.’s bedrog zelfs ‘de rode draad’ in hun relatie. Demetrie H. kende niet álle verhalen die over zijn vrouw de ronde deden, maar er waren hem wel enkele ter ore gekomen. Daardoor kwam het al eens tot een breuk. Het koppel besloot de relatie toch nog een kans te geven, maar het bedrog van gisteren deed de man helemaal tilt slaan.

Bijzondere bewaking

Demetrie H. werd opgepakt en naar de gevangenis van Dendermonde overgebracht. Daar werd hij omstreeks middernacht dood aangetroffen in zijn cel. De man stond onder bijzondere bewaking en werd elke 15 minuten gecontroleerd. Hoe hij toch uit het leven kon stappen, is nog onbekend.

Door het overlijden van de verdachte vervalt de strafvordering tegen hem. Als blijkt dat er geen derden betrokken waren bij de moord op de vrouw, zal het hele onderzoek afgesloten worden.

De drie kinderen van de vrouw worden opgevangen bij familie en krijgen slachtofferhulp. Het jeugdparket zal de zaak opvolgen en indien nodig kan de jeugdrechter een beslissing nemen in het belang van de kinderen.

Zelfdoding binnen de gevangenismuren komt gemiddeld één keer per maand voor, zo blijkt uit cijfers van Directoraat-generaal Penitentiaire Inrichtingen. Van de 44 gedetineerden die in 2017 overleden in een penitentiaire inrichting of in een ziekenhuis waarnaar ze waren overgebracht, werden er dertien geïdentificeerd als zelfdoding.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.
132 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jonas Van snee

  Erg voor die jongen, maar nog erger voor de 3 kinderen. Rip

 • Luc Desmet

  Myrthe, nu vul je wel héél veel in zelf.

 • MYRTHE PASS

  Dit verklaart dat deze man geen echte moordenaar is, maar door zinsverbijstering zijn vrouw doodde. Hij contacteerde onmiddellijk de politie en sloeg onmiddellijk de hand aan zichzelf. Hij had geen uitweg meer en plots blijven de kinderen verweesd achter. Het is erg voor alle kinderen, maar ocharme voor het anderhalf jaar oud kindje. Werd het laatste kindje verwekt in een poging om de relatie te redden?

 • William Bonny

  Al eens gedacht. Aan al die diepe&erge vernederingen die die man meegemaakt heeft. En telkens heeft moeten aanhoren van de mensen, dat zijn vrouw met allerlei mannen vreemd ging. Dat hij hele dagen met horens rondliep, er bestaat ook nog zo iets als zelfrespeckt en eergevoel hoor.

 • Luc Desmet

  Gerda wat weet je in feite van die situatie, niks toch? En moet je dan iemand vermoorden? Is wel het ergste dat kan gebeuren. Dan had die man weg moeten gaan. Hij heeft zichzelf voor de gek gehouden.