Scholieren ruimen zwerfvuil

De leerlingen trokken in fluohesjes en met grijpers op pad om afval op te ruimen.
Foto GDR De leerlingen trokken in fluohesjes en met grijpers op pad om afval op te ruimen.

Alle leerlingen van de Lebbeekse basisscholen hebben gisteren de handen uit de mouwen gestoken om zwerfvuil op te ruimen rond hun schoolomgevingen. Het initiatief kadert in de vijfde Grote Zwerfvuilactie van het gemeentebestuur dit jaar. Onder andere de kinderen van gemeentelijke basisschool De Puzzel gingen aan de slag in de Opwijksestraat.


"Het is ondertussen een traditie om jaarlijks een grote schoonmaakactie te organiseren", zegt milieu-ambtenaar Nathalie Willems. "We vragen dan zoveel mogelijk mensen om te helpen. Eerst dragen de scholen hun steentje bij. In ruil krijgen de kinderen een stuk fruit en een drankje. Nu zaterdag is het de beurt aan verenigingen, wijkcomités, vriendengroepen en alle inwoners."


Tussen 9 en 12 uur kunnen deelnemers materiaal afhalen bij de milieudienst in de Leo Duboisstraat in Lebbeke. Daarna kan iedereen aan de slag om op een eigen gekozen locatie afval op te ruimen. Op de parking aan de technische dienst zal een container staan waar de volle vuilniszakken in terecht kunnen. Om 18 uur vindt een receptie plaats in De Biekorf om alle deelnemers te bedanken met een waardebon. (DND)