Renovatie zwembad bijna achter de rug

De renovatiewerken van het zwembad van Lebbeke, aan de Koning Alberstraat, zijn zo goed als achter de rug. De kuipen van het zwembad zijn zelfs al terug vol water gelopen en er zijn volop grote schoonmaakactiviteiten bezig. Vandaag zal het zwembad weer de deuren openen, vanaf 16 uur.


Het zwembad kreeg een volledige nieuwe vloer. De blauwkleurige Takiron-vloer rond het zwembad werd weggenomen. Dat gebeurde ook in de douches. In de plaats ligt er nu een antislip tegelvloer.


Rond het instructiebad is daarin een kleurenschakering verwerkt, zodat het daar wat 'speelser' uitziet in vergelijking met het wedstrijdbad. Ook in de douchezone is een kleurverschil voorzien tusssen de wandelzone en de eigenlijke douchezone. Werklui plaatsten ook nieuwe afvoeren zodat overtollig water op de kades vlotter weg loopt.


En in de technische ruimte liet de gemeente een kapotte verwarmingsketel voor het sanitair water vervangen. Zo zullen in de toekomst geen problemen meer ontstaan van te koude douches op piekmomenten. De kleedkamers beschikken voortaan over energiezuinige LED-verlichting. De werken startten midden juni, zodat het zwembad de voorbije zomervakantie gesloten was. De renovatie kost zo'n 135.000 euro. (DND)