Nieuwe themahoek rond klimaat in bibliotheek

Bibliothecaris An Heirbaut is tevreden met de nieuwe klimaathoek in de bib.
Geert De Rycke Bibliothecaris An Heirbaut is tevreden met de nieuwe klimaathoek in de bib.
De bibliotheek van Lebbeke beschikt voortaan over een themahoek rond het klimaat. De bib speelt daarmee in op de huidige actualiteit. 

“In deze tijden van klimaatmarsen en algemene bezorgdheden over het milieu en onze leefomgeving, is het een mooi moment om met een klimaathoek te starten”, zegt bibliothecaris An Heirbaut. “We bundelen in deze themahoek in eerste instantie een verzameling boeken rond alles wat met klimaat, milieu, duurzaamheid enzovoort te maken heeft. Zo staan ze handig bij elkaar voor wie tips zoekt om bewuster te leven en om te gaan met het milieu en klimaat.”

De suggestie voor een klimaathoek met boeken en dvd’s over dit thema, kwam van schepen Mike Torck (Groen). “Er is terecht veel aandacht voor het klimaat en veel mensen zoeken informatie én inspiratie om zelf bij te dragen om de klimaatverandering te stoppen”, zegt schepen van Energie en Klimaat Mike Torck. “De nieuwe themastand kan daarbij helpen.”

De officiële opening vond plaats tijdens de jaarlijkse Dikke Truiendag. Daarvoor ging ook de verwarming in de bibliotheek, net zoals op de andere gemeentelijke diensten, een graadje lager en trok het personeel een dikkere trui aan. Ze waren daartoe opgeroepen door de milieu- en mobiliteitsdienst van de gemeente. Daar hadden ze trouwens ook voor iedereen die met de fiets, te voet of openbaar vervoer naar het werk kwam dinsdag een verrassing klaar. 

In de bib werd naar aanleiding van Dikke Truiendag ook de verwarming uitgezet. Personeel hield het warm met een lekkere dikke en kleurrijke trui.
Geert De Rycke In de bib werd naar aanleiding van Dikke Truiendag ook de verwarming uitgezet. Personeel hield het warm met een lekkere dikke en kleurrijke trui.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.